شما در حال مشاهده هستید اضطراب جدایی

اضطراب جدایی

نوزادان و کودکان نوپا معمولاً اگر شما یا سایر مراقبان آنها را ترک کنید، حتی برای مدت کوتاهی، به شما می‌چسبند و گریه می‌کنند.

اضطراب جدایی و ترس از غریبه‌ها در کودکان خردسال بین سنین 6 ماه تا 3 سال رایج است و بخشی طبیعی از رشد کودک شما خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با اضطراب جدایی در این مقاله تا انتها با ما همراه باشید.

چرا اضطراب جدایی اتفاق می‌افتد

اضطراب جدایی نشانه‌ای از این موضوع است که کودک شما اکنون به تازگی متوجه شده است که چقدر به افرادی که از او مراقبت می‌کنند، وابسته است. این وابستگی می‌تواند شامل پدربزرگ و مادربزرگ یا مراقب و همچنین والدین آنها می‌شود.

زمانی که کودکان در رابطه با محیط اطراف خود آگاهی بیشتری پیدا می‌کنند، بدون شما احساس امنیت نخواهند کرد. آگاهی فزاینده آنها از دنیای اطرافشان همچنین می‌تواند باعث شود که در موقعیت‌های جدید یا افراد جدید احساس ناامنی یا ناراحتی کنند، حتی اگر شما آنجا باشید.

چگونه با اضطراب جدایی کنار بیاییم

اضطراب جدایی می‌تواند سپردن کودک به مهد کودک یا شخص دیگری را دشوار کند. ممکن است هر بار که نیاز به ترک آنها داشته باشید، از اشک‌های آنها ناراحت شوید و نگران تأثیر آنها بر روی کودک خود باشید.

به یاد داشته باشید، این کاملا طبیعی است که کودک شما بدون شما احساس اضطراب کند، بنابراین هیچ دلیلی برای احساس گناه در زمان ترک کودکتان وجود ندارد.

در عوض، می‌توانید روی کمک به کودکتان برای کنترل اضطراب جدایی تمرکز کنید تا احساساتش را بفهمد و با آنها کنار بیاید تا احساس امنیت بیشتری کند. به آن‌ها اطمینان دهید که پس از اتمام کار خود، به زودی پیش کودکتان بر خواهید گشت. اگر کودک شما به اندازه کافی بزرگ شده است، می‌توانید با او در مورد اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، جایی که می‌روید و زمانی که دوباره با او خواهید بود، صحبت کنید.

با سپردن کودک خود نزد مراقب دیگری، به او آسیبی نمی رسانید. شما در واقع به آن‌ها کمک می‌کنید تا بدون شما زندگی کردن را بیاموزند و این گام مهمی به سوی استقلال رو به رشد آنها است. خیلی به خودتان سخت نگیرید – اضطراب جدایی امری عادی و طبیعی است.

اضطراب جدایی

نکاتی برای اضطراب جدایی

برای تمرین، مدتی کوتاه از کودکتان جدا شوید

می‌توانید برای چند دقیقه در حالی که به سوپر مارکت محله می‌روید، آن‌ها را تحت مراقبت شخص دیگری بگذارید. کودک خود را نزد کسی که خوب می‌شناسد، بسپارید تا در غیاب شما همچنان احساس راحتی و امنیت کند. به تدریج جدایی‌های طولانی‌تر را تمرین کنید.

در مورد کارهایی که بعدا با هم انجام خواهید داد صحبت کنید

با کودک نوپا خود در مورد کاری که قرار است با دیدن دوباره او انجام دهید، صحبت کنید. به عنوان مثال، می‌توانید بگویید: “وقتی مامانی به خونه برگشت، با هم به مغازه می‌ریم تا هر خوراکی که دوست داری رو بخریم.”

چیزی آرام‌بخش و آشنا پیش کودک خود بگذارید

هرچیزی که کودکتان با آن احساس آرامش دارد – مانند روسری با عطر شما یا یک اسباب بازی مورد علاقه – در نزدیکی او بگذارید.

اضطراب جدایی

خداحافظی را به یک لحظه شیرین تبدیل کنید

وقتی کودکتان را ترک می‌کنید، هر چقدر هم که ناراحت هستید، لبخند بزنید و با لبخند و خوشحالی خداحافظی کنید. با دادن تجربه خداحافظی و دیدارهای شاد به کودکتان، درس مهمی از زندگی به او می‌دهید.

چه زمانی باید برای اضطراب جدایی از روانشناس کمک گرفت

این کاملا طبیعی است که نوزادان و کودکان نوپا هنگام جدا شدن از مراقب اصلی خود گریه کنند. اما با بزرگترتر شدن کودکان، این اضطراب به مرور از بین خواهد رفت. اگر کودک شما بزرگ شده و اضطراب جدایی او مانع رفتن به مدرسه و انجام فعالیت‌های روزمره می‌شود، باید با یک روانشناس کودک صحبت کنید.

فاطمه مرادی

من، فاطمه مرادی، کارشناس ارشد روانشناسی کودک و نوجوان کنار شما هستم تا رابطه‌ی بهتری با فرزندان خود داشته باشید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سری مقالات کامل فاطمه مرادی، شما را با اضطراب جدایی آشنا نمودیم. از این که تا انتها با ما بودید، سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید