شما در حال مشاهده هستید کودکان ابدی؛ افرادی که هرگز پیر نخواهند شد

کودکان ابدی؛ افرادی که هرگز پیر نخواهند شد

امروزه اکثر روان‌شناسان سرشناس جهانی در مورد افزایش چشمگیر افرادی توافق نظر دارند که از رشد عاطفی نرمال برخوردار نیستند. در جوامع مختلف، افراد زیادی هستند که با وجودداشتن سن 30 تا 50 سال، بازهم رفتارهای کودکانه دارند. به این افراد تیپ شخصیتی «کودکان ابدی» اختصاص داده می‌شود. این افراد در سن بزرگسالی ازدواج می‌کنند، خانه و ماشین می‌خرند و در شغل مدنظرشان فعالیت می‌کنند؛ اما افکار و احساساتشان همچنان در سن کودکی یا نوجوانی باقی‌مانده است. این افراد در طول زندگی خود، همیشه مانند کودکان به دنبال یک حامی می‌گردند و شخصیت وابسته‌ای دارند. در واقع دچار تیپ شخصیتی کودکی بی انتها هستند. در این مقاله با ما باشید تا با ویژگی های کودک ابدی آشنا شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه روانشناسی کودک سایر مقالات آموزشی ما از جمله مقاله همدلی و تایید احساسات و ابراز درست احساسات را نیز مطالعه کنید.

تعریف مفهوم کودکان ابدی

کودکان ابدی، یک اصطلاح روان‌شناسی است. این واژه به افرادی اشاره دارد که به طور عمده در روند رشد و تکامل روانی و روحی خود نسبت به بقیه افراد پیشرفت چشمگیری نداشته‌اند. افرادی که دچار کودکی بی انتها هستند، در زمینه‌هایی مانند رفتارهای اجتماعی، توانایی‌های هوشی و شخصیتی، تجربیات عاطفی و روحی، نگرش و معرفت، در سطح کودکی هستند و بزرگ نشده‌اند.

روان‌شناسان معتقدند که رشد و تکامل روحی و روانی کودکان ابدی به میزان قابل‌توجهی تحت‌تأثیر عوامل متعددی مانند ژنتیک، محیط فردی و اجتماعی، فرهنگ و تربیت، تجارب زندگی و سایر عوامل است. این عوامل موجب کاهش یا محدودیت توانمندی‌ها و رشد این افراد شده‌اند. درنتیجه، این افراد با اینکه در سنین میان‌سالی قرار دارند، در یک سطح روان‌شناختی کودکی ثابت باقی‌مانده‌اند.

عوامل موثر در ایجاد تیپ شخصیتی کودکی بی انتها

برخی از عوامل موثر در ایجاد شخصیت کودکان ابدی Peter Pan عبارت‌اند از:

1- تجربه‌های کودکی نامطلوب

تجربه‌های نامطلوب در دوران کودکی یکی از عوامل مؤثر در بروز ویژگی‌های کودک ابدی در افراد است. برخی از افراد در کودکی با محدودیت‌ها، رفتارهای ناپسندیده از سوی والدین یا محیط ناپایدار مواجه می‌شوند. این افراد برای فرار از این تنش‌ها، خود را همچنان مانند کودکان تصور کنند.

کودکان ابدی

2- نگرش والدین در دوران کودکی این افراد

نگرش والدین در دوران کودکی، نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت کودکان ابدی ایفا می‌کند؛ به‌عنوان یک والد خوب باید با نگرش‌های درست در تربیت کودکان خود آشنا باشید تا از بروز مشکلات جدی در سنین بزرگسالی کودکان خود جلوگیری کنید.

3- عدم رشد و توسعه مهارت‌های بزرگسالی

افرادی که در انجام و مواجهه با وظایف و مسئولیت‌های بزرگسالی ناتوان هستند؛ ممکن است که در بزرگسالی دچار مشکل شخصیت کودکی بی انتها شوند. این شخصیت ممکن است به دلیل ناتوانی در توسعه مهارت‌های بزرگسالی اتفاق بیفتد که می‌توان به مدیریت زمان، حل مشکلات و برقراری روابط بهینه با دیگران اشاره کرد.

4- فرهنگ و محیط اجتماعی

فرهنگ و محیط اطراف نیز می‌تواند در بروز ویژگی‌های کودک ابدی در برخی از افراد تأثیرپذیر، مؤثر باشد؛ به طور مثال می‌توان کودکان ابدی بیشتری را در جامعه‌ای که بیش از حد ارزش‌ها و رفتارهای کودکانه را تحمیل می‌کند، مشاهده کرد.

لازم به ذکر است که شخصیت این افراد بسیار پیچیده بوده و اطلاعات کمی درباره آن‌ها در حوزه‌های علمی روان‌شناسی موجود است. قابل‌ذکر است که ترکیبی از عوامل فوق نیز می‌تواند به ایجاد این شخصیت کمک کند.

ویژگی های کودک ابدی

درجه ویژگی های کودک ابدی در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد به حدی کودکانه رفتار می‌کنند که انگار اصلاً بزرگ نشده‌اند؛ اما برخی دیگر از کودکان ابدی، فقط بخشی از رفتارهای کودکانه را از خود بروز می‌دهند. در بررسی روان‌شناسی کودکان ابدی، می‌توان به برخی از ویژگی ‌های کودک ابدی اشاره کرد:

1- توانایی‌های هوشی محدود

کودکان ابدی دارای توانایی‌های شناختی و هوشی محدودی هستند. این افراد در حل مسائل، تحلیل و تفسیر اطلاعات، تصمیم‌گیری‌های پیچیده و سایر فعالیت‌های شناختی، مانند کودکان برخورد می‌کنند و توانایی حل این مسائل را ندارند.

2- رفتارهای اجتماعی محدود

یکی از ویژگی‌های بارز کودکان ابدی را می‌توان رفتارهای اجتماعی محدود معرفی کرد. این افراد در تعاملات اجتماعی و ارتباطات میان‌فردی دچار مشکل می‌شوند. معمولاً توانایی تشخیص و تفسیر عواطف و احساسات دیگران را ندارند؛ به همین دلیل، آن‌ها ممکن است توانایی برقراری و حفظ روابط اجتماعی نرمال را نداشته باشند.

3- تجربیات عاطفی محدود

کودکان ابدی ممکن است در تجربه و بیان عواطف و احساسات محدودیت داشته باشند. معمولاً در حفظ روابط عاطفی خود و در مسائل مرتبط با ازدواج، دچار مشکلات جدی خواهند شد.

4- نگرش و معرفت کودکی

کودکان ابدی به خودبینی، عدم تمرکز بر آینده و تجربه‌های آموزشی کمتر تمایل دارند؛ به همین دلیل، در مسیر رشد و تکامل شخصی در سطح کودکی ثابت می‌مانند.

کودکان ابدی

در کل، روان‌شناسان بر این باورند که وجود کودکان ابدی نتیجه تأثیرات گوناگونی است که بر رشد و تکامل فرد تأثیر می‌گذارد. تعامل بین عوامل ژنتیک، محیط و تجارب زندگی باعث می‌شود که این افراد در یک سطح روان‌شناختی کودکی تثبیت شوند. برای کمک به این افراد، روش‌های درمانی و آموزشی وجود دارد که بهبود کیفیت زندگی آن‌ها را تسهیل می‌کند.

فاطمه مرادی

به‌عنوان یک والد خوب، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در ارتباط با مسائل تربیتی کودکان خود از بهترین روان‌شناس کودک در تهران کمک بگیرید. برای رزرو نوبت حضوری و یا آنلاین با خانم فاطمه مرادی روان‌شناس کودک و نوجوان، با شماره تماس‌های ارائه‌شده در انتهای مقاله تماس بگیرید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اصول تربیتی کودکان را نیز مطالعه کنید.

جمع‌بندی

مفهوم کودکان ابدی، یک مفهوم روان‌شناختی برای معرفی کودکانی است که از لحاظ روحی، احساسی و روان‌شناختی هرگز بزرگ نمی‌شوند. این افراد بااینکه در سن 30 یا 50 سالگی قرار دارند؛ اما مانند کودکان سخن می‌گویند و رفتار می‌کنند. در این مقاله شما را با ویژگی های کودک ابدی به طور کامل آشنا نمودیم. از این‌که ما را تا انتهای یکی دیگر از مقالات سایت تخصصی روان‌شناسی فاطمه مرادی همراهی نمودید، سپاسگزاریم.

میدونستی میتونی آنلاین هم مشاوره کنی؟

تماس جهت رزرو مشاوره: 02191005141

پیج اینستاگرام: FATEME_MORADI_PSYCHOLOGIST

دیدگاهتان را بنویسید